четвер, 5 квітня 2012 р.

Легендарні постаті України.

Кожна людина унікальна, її доля і життєвий шлях неповторні. Але є особистості, чиї імена золотими літерами вписані у нескінченну книгу світової  й вітчизняної історії. Цих видатних людей ми згадуємо з пошаною і вдячністю, бо то були великі борці й подвижники, що прагнули покращити долю свого народу. Такі особистості зробили за життя крок уперед до кращого майбутнього та вплинули на свідомість сучасників. Різними були напрямки їхньої діяльності: медицина і політика, освіта і військова справа, технічний прогрес і філософія, культура і меценатство. Життя і діяльність цих людей заслуговують на увагу.                                    
Четвертого квітня 2012 року в РДБ відбувся урок для учнів 8 Б класу НВК №1, вчителька Деніченко В. П., на тему :"Історичні постаті України в творах українських письменників". До уроку діти готувалися заздалегідь: читали літературу про відомих людей України, ретельно підібрану бібліотекарями районної дитячої бібліотеки. Восьмикласникам був запропонований перегляд літератури "Легендарні постаті України".
Тарас Шевченко, Ярослав Мудрий, Княгиня Ольга,  Єлизавета, Богдан Хмельницький, Петро Яцик, Марія Башкирцева та всі видатні діячі, про яких ідеться в книгах, вірили у велике майбутнє нашої країни й намагалися зробити все, щоб їхні надії не були марними.
Валентина Петрівна наголосила, що життя і діяльність великих українців заслуговують на те, щоб брати з них приклад, продовжувати їхню справу. Багато цікавого прозвучало з вуст дітей про маловідомі сторінки з життя Лесі Українки, Богдана Хмельницького, Роксолани, Петра Яцика та інших.
Сподіваємось, що книги будуть корисними для читачів, які цікавляться історією України.
      

Восьмикласники зачаровані розповіддю Валентини Петрівни про цікаві факти з життя Тараса Шевченка.




Олександр Щур знайомить однокласників із книгою А. Косач "Рубікон Хмельницького".














Пащенко Альона ділиться враженнями від прочитаного про Єлизавету з книги "Жінки в історії України".
















Про нероздільне кохання Лесі Українки до Сергія Мержинського розповідала Кошолап Яна (Книга Н. Топської " Любов – наснага, любов - журба").






З життям відомого українця Петра Яцика знайомить Олександра Рощу за книгою В. Слабошпицького " Українець, який відмовився бути бідним".


"А ми ці книги обов’язково прочитаємо".

Немає коментарів:

Дописати коментар