четвер, 26 квітня 2012 р.

Чорнобиль гірким спомином стукає в серця

Під такою назвою в  районній дитячій бібліотеці було підготовлено перегляд літератури до сумної дати в історії нашої країни – Міжнародного дня пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф. Тут зібрані матеріали, які знайомлять юних читачів з подією, що сталася 26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС.
Книги М.Загреби "Пропусти Чорнобиль крізь серце", "Біль і тривоги Чорнобиля",  М. Ястромського "Вінничани  з полином у серці", Л.Віриної "Тієї вогняної ночі", О.Гусєва "З Чорнобилем ми пов’язані назавжди"  відкривають перед читачами сторінки подій, що минули. Вони насичені фотографіями учасників ліквідації аварії на Чорнобильській атомній станції. Також серед експонованих матеріалів є  повість-хроніка "Мужність і біль Чорнобиля", документальна повість Григорія Медведєва "Чернобыльская тетрадь",  новели, етюди  Григорія Ляшука "Вихор Чорнобиля" та інші.
Сьогодні ці чорні сторінки нашої історії відходять у минуле, але пам’ять людська жива. Хочеться, щоб вони стали уроком усім нам і  не повторювалися ніколи:

Хай стане світ міцнішим у стократ,
Хай над землею чисте небо буде.
Чорнобиль – попередження, набат.
Його уроків людство не забуде.


Немає коментарів:

Дописати коментар