вівторок, 24 квітня 2012 р.

«Двадцять шосте квітня – День скорбот»

Не із сторінок стародавніх літописів і не з легенд та переказів увірвалося в наше життя це лячне і моторошне слово… Чорнобиль.
Слово це стало символом горя і страждань, покинутих домівок, розорених гнізд, здичавілих звірів. Важким колесом «прокотилась» Україною аварія на Чорнобильській атомній електростанції. П’янкої весни вісімдесят шостого нам дивилась у вічі ядерна зима.

Чорних дат у людства є немало,
Кожна з них – це міна під прогрес.
Найстрашніше, що усіх спіткало,-
Вибух на Чорнобильській АЕС.

До дня трагедії на ЧАЕС 24 квітня в 11-х класах НВК № 2 працівниками районної бібліотеки було проведено урок-реквієм. З метою ознайомлення зі шкідливим впливом радіації на живі організми з’ясування актуальності цієї проблеми у всіх сферах життя та науки. Осмислити і усвідомити масштаби трагічних подій; розбудити почуття відповідальності перед наступними поколіннями; виховувати глибоку повагу до людей, які віддали своє життя в ім’я майбутнього життя людства; допомогти присутнім краще зрозуміти причини і наслідки трагедії; виховувати національну гідність, любов та бережливе ставлення до природи і рідної землі; формувати вміння співчувати людському горю, готовність завжди прийти на допомогу.
До уроку-реквієм було підготовлено перегляд літератури «Під знаком Полин-зорі».





Немає коментарів:

Дописати коментар