пʼятницю, 27 лютого 2015 р.

Вона в віки майбутні йти повинна

144 роки тому, 25 лютого, на Волині, у Новоград Волинську, у сім’ї Косачів   народилась донька. Синьоока білява дівчинка із душею гордою і ніжною, серцем лагідним і чистим. Характером сильним, волею незламною. Мама назвала її Лесею. Такими словами розпочала бібліотечну годину бібліотекар абонементу 5 – 9 класів районної бібліотеки для дітей Дремлюга М.В. з учнями 6 В кл. НВК № 2.


Ім’я Лесі Українки овіяне всенародною любов’ю. Це людина виняткової мужності і принциповості, духовної краси і мистецького обдарування.  З’явившись на рубежі двох століть і двох епох її творчість стала однією з вершин української літератури, її талант виявився у багатьох різновидах літературної праці. Творчий набуток Лесі Українки в усьому невичерпний і неосяжний. За сміливість думки й глибину поглядів, за громадську мужність і суворе подвижництво Лесю Українку в різний час називали по – різному – Жанною д'Арк української поезії, дочкою Прометея, поетесою поступових ідей. Але істинне її ім'я – геніальна дочка України! Своєю винятковістю і своєю звичністю, великим ім'ям – Леся Українка – вона нам, українцям, і зараз висвітлює дорогу до самих себе: до мови, до родини, до рідної землі, до України.


Під час бібліотечної години діти ознайомились із переглядом літератури “Незгасна зоря України”. На перегляді представлені збірки поетичних та драматичних творів Лесі Українки, також  література про дитинство, життєвий та творчий шлях письменниці. 


Немає коментарів:

Дописати коментар