середу, 4 лютого 2015 р.

Подорож до палацу чарівних казок Всеволода Нестайка

Всеволод Нестайко! – і відразу на обличчях переважної більшості дітей розквітають усмішки, а в очах їхніх мам і тат заграють веселі бісики. Та й чи­мало бабусь і дідусів це прізвище не залишить байдужими: вони тут же засвітяться сонечками, бо при­гадається їм власне дитинство...
         І немає в цьому анічогісінького дивного: адже ди­тячий письменник Всеволод Зіновійович Нестайко своїми веселими, дотепними, мудрими й непересічни­ми повістями й казками радує, веселить і повчає, у найкращому розумінні цього слова, вже не одне по­коління.
30 січня 2015року виповнилося б 85 років від дня народження Всеволода Нестайка. Вшановуючи творчість одного з найвідоміших дитячих письменників України в районній бібліотеці для дітей була організована літературна "Подорож до Палацу чарівних казок", участь в якій взяли учні 2-4 класів. Мандруючи сторінками життя та творчості В. Нестайка бібліотекар абонементу 1-4класів Гайдей О.Д. познайомила маленьких читачів з цікавими та курйозними історіями із дитинства письменника. Діти із задоволенням ділилися враженнями про героїв улюблених книг, приймали участь у літературній вікторині, розгадували кросворд "Всеволод Нестайко".
Про твори та творчість Всеволода Нестайка можна було б, здається, говорити й говорити, адже,він належить до тих людей, про чиє життя і характер промовляють його книжки — ясно і зрозуміло. Вони настільки добрі, настільки світлі, часом з неповторними життєвими кумедностями, а інколи з цікавими фантастичними чи навіть фольклорними елементами.

Нестайко — багатогранний письменник, який вмів досягати успіху в дуже різних жанрах і подобатися чи не чотирьом поколінням читачів. Його твори, справді сповнені дитячої щирості й мудрості, можна відкривати для себе на будь-якому етапі життя. Вони — про важливе в усі часи    — дружбу, любов, справедливість і добро.


Немає коментарів:

Дописати коментар