вівторок, 10 березня 2015 р.

Тиждень правових знань


Право – це загальнообов’язкові правила поведінки, встановлені державою. Саме цій темі було приурочено тиждень правових знань в Немирівській центральній районній бібліотеці. З метою підвищення рівня правової обізнаності старшокласників, забезпечення їх доступною інформацією, як можна себе захистити, донести до їх розуміння закони і правові норми, які регулюють життя молоді, життя людей в сучасному суспільстві. Виховувати почуття відповідальності за свої вчинки, того, що права і свободи людини невід’ємні від їх обов’язків та відповідальності перед суспільством, державою та іншими людьми.
Було розгорнуто книжкову виставку "Право людини: знати, розуміти, захищати", оформлено тематичні полички: "Права людини: історія і сучасність", "Подорож сімейним кодексом".


Підготовлено висловлювання видатних людей про закон і право: "Мир, прогрес, право людини – ці три мети невід’ємно пов’язані, неможливо досягти однієї з них, зневажаючи інші". П.Д.Сахаров, "Ніщо не навчить нас так закону, як його незнання", Л.Сухоруков, "Закони створені через злочини" С.Рамішвілі, "Найкращий закон – це совість" С.Рамішвілі, "Там де закони мають силу, - і народ сильний" П.Сір, "Існування безлічі законів доводить існування безлічі гріхів" Д. Мільтон, "Свобода полягає в тому, щоб залежати лиш від законів" Вольтер, "Право людини – це свобода щось робити, або не робити" Т. Гоббс.
Впродовж тижня правових знань було проведено слідуючі заходи: "Дотримання законів України – обов’язок кожного громадянина" – бесіда, "Чи бувають права без обов’язків" – правознавчий урок, "Що буде якщо?..." – година запитань і відповідей, "Право та обов’язки громадянина України. Молодь та їх права" – зустріч з головним спеціалістом Немирівського районного управління юстиції Тетяною Михайлівною Міхєєвою, яка наголосила, що право і закони супроводжують людину все її життя. Щоб уміло і правильно користуватися своїми правами і добре виконувати свої обов’язки, не порушувати прав і законних інтересів інших слід знати закони.


Формуючи життєву компетентність за допомогою тижнів правових знань, бібліотека спільно зі школами прагне підготувати дітей до участі в громадському житті. Виховуючи в них почуття впевненості в собі, у своїх діях і разом з тим критичне ставлення до своєї особистості, намагаємось формувати у них повагу, толерантне ставлення до людей. 

Немає коментарів:

Дописати коментар