вівторок, 29 квітня 2014 р.

Наші майстрині-чародійки


"Бібліотека – це той храм, де завжди народжується й зберігається духовність", - В. Сухомлинський.
А про нашу Немирівську центральну районну бібліотеку ще хочеться додати – це місце, яке гуртує умільців, майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, які присвятили життя збереженню національної культури.
Ось і в ці чудові квітневі дні у рамках проведення звітного концерту аматорів сцени Немирівського району працівникам бібліотеки було організовано виставку виробів майстрів народного мистецтва, які покликані прикрасити наше життя, ощасливити, подарувати радість і задоволення.
"Із бездоння віків, з неосяжних років, з незлічених глибин родоводу дивна врода співучих прийшла рушників – їх цінують, як мудрість народу", - виринають у пам’яті слова, коли дивишся на вишивані рушники Книш Світлани. Зачаровують краєвиди на картинах Шенк Галини Осіївни.
Красу і затишок створюють у своїх вишивках Ольга Демиденко, Ольга Січкар, Ірина Слюсарчук, Олена Гайдей. У веселковій гамі кольорів сяють квіти вишиті стрічками Штепою Л.М., дару Ольги Загній торкнулися, як дива, уміння з природного матеріалу створювати казкові букети та пейзажі, та флористикою олени Мельник. Галявиною різнокольорових квітів-прикрас зі стрічок розквітли вироби Мазко Ірини. Ляльки виготовлені руками Ольги Рудник нікого не залишили байдужими.

       
Творча молодь – весняне розмаїття їх виробів – вишивки, бісер, писанки, мотанки: Алла Гайдей, Магденко Альона, Тетяна і Василина, Лучинська Ірина.
Вони відчули у собі талант не для того, щоб мовчати, а поділитись з нами.
Краса думок, учинків, хороша музика, спів, картини, чудові вишивки…, якщо усвідомити все це і полюбити, то хіба не зміниться світ людини на краще?

Немає коментарів:

Дописати коментар