вівторок, 1 квітня 2014 р.

У світ дитинства -  через книгу

Щорічно під час весняних канікул у бібліотеках України для дітей проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання, започаткований в 1993 році.
      Читачі його люблять і чекають з нетерпінням. Це час, сповнений дивовижного книжкового розмаїття. Знайомство з новими книжками, літературні подорожі, ігри та вікторини, різноманітні конкурси, презентації - і все це супроводжується приємними несподіванками. 
Всеукраїнський тиждень дитячого читання у Немирівській бібліотеці для дітей розпочався представленням книжково-ілюстративної виставки "Читати – це круто! Читати – це модно!" для учнів 5-9 класів, яка яскраво ілюстрованими книгами зацікавила юних користувачів.
     Тиждень має на меті ознайомити дітей з кращими зразками української та світової літератури, створення позитивної мотивації до читання. Протягом тижня юні користувачі отримали багато корисної інформації, здійснили своєрідну мандрівку до неосяжного всесвіту цікавих та корисних книжок.
В рамках тижня  дитячого читання були проведені різноманітні заходи. З учнями 6-х класів була проведена віртуальна мандрівка: "Архітектурні пам’ятники книзі у світі", під час якої діти дізналися, як багато в оточуючому нас світі пов’язано з книгою та читанням. В ході мандрівки містами світу учні познайомилися з архітектурними пам’ятниками книзі.
    Для учнів 3-х класів був організований хіт-парад улюблених журналів: "Журнальна карусель запрошує". З учнями 4-х класів проведена гра-вікторина: "Мандри казковими шляхами Андерсена" до дня народження данського казкаря. Під час цих заходів практикувались проведення бібліографічних оглядів літератури. Вони допомагають якнайкраще розкрити книжковий фонд бібліотеки, ширше популяризувати художню, науково-популярну, пізнавальну та довідкову літературу. 

 
На завершення тижня дитячого читання з учнями 4-5-х класів пройшов конкурс бібліотечних ерудитів: "До книги всі шляхи відкриті". Діти відгадували загадки, впізнавали героїв творів української та світової літератури, залюбки знаходили відповіді на запитання, підтверджуючи свої глибокі і різнобічні знання.


Немає коментарів:

Дописати коментар