вівторок, 22 квітня 2014 р.

Пише писанки бабуся, пише мама, пишу я…

Великдень, Христове Воскресіння. Людство відзначає цей день уже тисячі років та зібрало чимало способів вшанування Воскреслого Христа, що сформувалися у традиції та звичаї. В Україні з давніх-давен існує чудовий звичай – виготовляти писанки. Писанка в своїй символіці поєднала давнину дохристиянських часів, наше сьогодення і віру у вічність.
В районній бібліотеці для дітей з ініціативи о. Василія та керівника танцювального ансамблю "Ритм" Андрієнко Л.О. при підтримці батьків був проведений масовий захід по підготовці до святкування Великодня. В рамках заходу  вчителька молодших класів НВК № 2 Дробаха В.Г.  з учасниками ансамблю "Ритм" провела майстер-клас по створенню писанок. Захід розпочався із благословення о. Василієм дітей на святу справу – написання писанок та спільної молитви.



Валентинина Григорівна розповіла учням про традиції фарбування яєць, символіку елементів української писанки та особливості святкування Великодня в Україні. Діти із задоволенням ознайомилися з технікою розпису за допомогою воску, дізналися про те, як правильно виводити узори спеціальним інструментом – писачком. 



Учасники. вкладаючи душу, проявляли творчість та фантазію у розписуванні писанок. Писанки дітей були різні, не схожі між собою, різнилися нанесеними елементами і символами.  Адже власними руками розмальована писанка – найкращий подарунок рідним людям.





До уваги учасників заходу було запропоновано перегляд літератури: "Величне свято Воскресіння".



Для всіх українців, не залежно від традицій, Великдень – світлий день весняного свята. Христос Воскрес! Всім гарних свят!

Немає коментарів:

Дописати коментар