понеділок, 29 січня 2018 р.

"Нев’янучий вінок пам’яті героїв Крут"

У кожного народу є свої герої. Є свої герої і в нас, українців. 29 січня всі свідомі українці віддають шану полеглим молодим воякам, героям Крут, що не пожаліли свого життя заради свободи українського народу.
Після проголошення України Самостійною Соборною Державою у 1918 році і виходу її з Російської імперії, більшовицькі війська під командуванням колишнього царського офіцера Муравйова виконували вказівку Леніна: не допустити відокремлення України від Росії. В Україні на той час військо ще не встигли зорганізувати, і на заклик захищати рідну землю відгукнулися київські студенти та учні гімназій. На залізничній станції Крути молоді українські захисники перегородили дорогу московським військам. Вони не мали військового досвіду, але горіли бажанням не допустити ворога на рідну землю. 600 юних необстріляних вояків при 16 кулеметах і одній гарматі протистояли російській більшовицькій орді, яка чисельно переважала українців.
До Дня пам’яті героїв Крут у Немирівській бібліотеці для дітей з учнями 5-6 класів  пройшла інформаційна година "Нев’янучий вінок пам’яті героїв Крут". До уваги юних читачів була підготовлена історико-патріотична виставка-пам’ять "На Аскольдовій могилі поховали їх".
Сто років відділяють нас від  подій 29 січня 1918 року. Та вони живуть в  душі українського народу, ятрять його серце, надихають наших сучасних воїнів на славні подвиги на честь Батьківщин


Немає коментарів:

Дописати коментар