четвер, 25 січня 2018 р.

Життя його – обірвана струна

Володимир Висоцький... Це ім'я і за життя було легендою. А після смерті цим іменем називають театри, кораблі... У1965 році астрономи Кримської обсерваторії назвали відкриту ними планету іменем Володимира Висоцького. Вона отримала номер 2374 у Міжнародному каталозі планет.
Життя його коротке, та стрімке, пересікло небосхил людських доль яскравим метеоритом. Його називали - «Співаючий нерв епохи».
За своє життя Володимир Висоцький зіграв близько 30 ролей в кіно. Його найвідоміші фільми — «Вертикаль», «Небезпечні гастролі», «Дон Жуан», «Единственная», «Розповідь про те, як цар Петро арапа женив». Але найголовнішою роллю в його житті стала роль Гліба Жеглова у телесеріалі «Місце зустрічі змінити не можна».
Актор грав в театрі на Таганці, найбільш значною роллю актора в залишилась його робота в шекспірівському «Гамлеті». Цю виставу, у якій Висоцький був єдиним виконавцем головної ролі, бачили глядачі Москви і Ленінграда. Мінська і Тбілісі, міст Болгарії, Угорщини, Югославії, Франції, Польщі. Ця роль була зіграна 217 разів. Володимир Висоцький написав і виконав майже 700 пісень. Його музика була неймовірно популярною і залишається такою дотепер. Висоцького обожнювали за глибокий сенс його пісень і неймовірну енергетику, якою він надихав людей.
25 січня усі шанувальники творчості великого актора, поета і співака Володимира Висоцького відзначають 80-річчя з Дня його народження. В Немирівській ЦРБ відбувся літературно-музичний вечір «Життя його – обірвана струна», присвячений пам’яті народного улюбленця. На захід були запрошені студенти Немирівського коледжу будівництва та архітектури та всі бажаючі. Завданням зустрічі було познайомитися з творчістю поета, з різноманітними гранями його таланту. Присутні дізнались про Висоцького поета, Висоцького актора, Висоцького співака. Гостем заходу був співак, музикант Олександр Баладов, який виконував пісні та декламував поезію Висоцького.
  




Немає коментарів:

Дописати коментар