пʼятницю, 4 березня 2016 р.

Добрі і вічні берегині роду

Найпрекрасніша пора року – весна. І саме на початку цієї чудової пори року жінок всього світу вітають зі святом – Міжнародним жіночим днем.
Жінка, мати – добра й вічна. Берегиня роду нашого.
Символом материнського, жіночого  начала, символом мудрості, зв'язком між поколінням, однією з найдревніших і сакральних істот нашого народу здавна вважалась лялька-мотанка.
З давніх часів у кожній родині лялька-мотанка виконувала роль оберегу. Виготовляючи цей магічний предмет, жінки вкладали в неї свою енергію, певні думки і побажання.
У стародавній українській традиції лялька-мотанка уособлювала могутні життєдайні природні сили: родючість ниви, плодючість домашньої худоби, продовження людського роду.
В переддень Міжнародного жіночого дня у читальній залі Немирівської центральної районної бібліотеки було проведено майстер-клас по виготовленню ляльки-мотанки, у якому прийняли участь студенти Немирівського коледжу будівництва та архітектури з викладачем Січкар О.М.


Майстер-клас провела Демиденко Ольга Яківна. Людина творча, яка вкладає в своє захоплення вишивкою, лялькою-мотанкою свій час, душу, емоції, бажання, щоб молодь поверталась до наших українських традицій.


Творити маленькі дива разом з молоддю приєднались і читачі, які відвідали в цей день бібліотеку. Майстер-клас подарував всім гарний настрій та світлі думки, кожна лялька-мотанка вийшла по своєму неповторна.

Книжкова виставка "Прадавній оберіг" стала у нагоді під час проведення заходу. 


Присутні на майстер-класі зробили висновок, що річ, яку ми створюємо своїми руками, несе добро і позитив, а людина позитивно настроєна віддає позитив навкруги, що робить світ добрішим.


Немає коментарів:

Дописати коментар