вівторок, 28 січня 2014 р.

    "Та не однаково мені, як Україну злії люди, присплять, лукаві, і в огні, її окраденою збудять… 
ох, не однаково мені"


Ці слова великого українського поета та письменника, художника, мислителя, справжнього генія української літератури є свідченням того, що Т.Г.Шевченко був видатним сином своєї батьківщини, кому не байдужа була доля країни. Ім’я  Тараса Шевченка відоме в усьому світі: у багатьох країнах встановлено пам’ятники, його твори перекладені майже на всі мови світу, його ім’ям в Україні названо навчальні заклади, театри, площі, вулиці, міста.
Вся його творчість пронизана однією ідеєю: служіння Україні, українству. Його поетична енергетика підживлювалася потужним джерелом народної енергії, що несла в собі усю гаму буття українського народу – радощами, горем, безнадією і невмирущою надією. Шевченко пов’язаний був з народом не лише поетичними словами, не лише мовою. Він був пов’язаний з народом національним духом, єдинородною сутністю, яку, він, як ніхто інший, висловив найповніше: найкрасивіше. Тому він є таким рідним, таким близьким і дорогим для кожного українця.
Знаменна дата 200-річчя з дня народження великого Кобзаря вже зовсім поряд – 9 березня 2014 року. В зв’язку з цим Немирівською центральною районною бібліотекою спільно з навчальними закладами проведено ряд заходів.


Зокрема, у 10-Б класі завдяки спільним зусиллям класного керівника Фокіної Алли Ігорівни та учнів відбулася година спілкування на тему "Урок Кобзаря" під час підготовки до якої учні відвідували бібліотеку, читали твори Тараса Григоровича Шевченка.
Класний керівник ознайомила учнів з маловідомими фактами біографії Т.Г.Шевченка, а учні, в свою чергу, читали твори великого Кобзаря, декламували вірші.
Бібліотекар юнацької кафедри Майданюк Н.П. провела бібліографічний огляд літератури "В своїй хаті своя правда і сила і воля".

Година спілкування пройшла плідно та цікаво. "Урок Кобзаря" залишив неймовірні враження, дав змогу повернутись назад в історичне минуле, зануритись в літературну спадщину українського народу, почерпнути багато нового та цікавого, а також залишив теплі і приємні спогади в серцях учнів.

Немає коментарів:

Дописати коментар