понеділок, 27 січня 2014 р.

Про все цікаве на планеті читай в журналі і газеті

24 січня в районній бібліотеці для дітей з учнями 3-А класу НВК № 1 (класовод Лазаренко С.С.) пройшов бібліотечний урок: "Про все цікаве на планеті читай в журналі і газеті". 

Бібліограф Петрова Л.О. розповіла дітям про те, що кожного дня, в будь-яку погоду, в будь-яку пору року в усі будинки, бібліотеки, кіоски приходять свіжі газети та журнали, тобто періодичні видання. З них ми дізнаємось про новини та події, які відбуваються  в різних куточках світу, в нашій країні,  районі, місті.
У цікавій бесіді маленькі читачі пройшли довгий шлях створення кожного періодичного видання, говорили, що  у кожної  газети та журналу є свої кореспонденти, які уважно слідкують за життям і про саме цікаве повідомляють до редакції. Також дізналися про те, як багато людей приймають участь в виданні газет та журналів - кореспонденти, редактори, художники, друкарі, складальники та інші люди.


До уваги учнів було підготовлено перегляд періодичних видань дитячої бібліотеки: "Наша преса на всі інтереси".
    Малята детально змогли познайомитися із періодичними виданнями, які передплачує дитяча книгозбірня для  дітей 6-10 років, розглядали, читали журнали. Діти з інтересом розгадували зашифровані ключові слова: "газета"та "журнал", пригадували правила поводження з журналами, газетами, книгами дитячої книгозбірні.

Немає коментарів:

Дописати коментар