вівторок, 21 січня 2014 р.

День Соборності та Свободи України

Українська мрія - єдність, свобода і незалежність. Основа державності, якої споконвіку намагалися позбавити цю прекрасну частину земель всі її сусіди, прикриваючись "високими"інтересами, час від часу в історії набувала цілком ясні обриси.
День Соборності - свято України, що відзначається щороку 22 січня в день проголошення Акту возз'єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. У цей день також прийнято згадувати іншу подію, яка відбулась рівно на рік раніше 22 січня 1918 р. - прийняття IV Універсалу УЦР, яким проголошувалася повна незалежність УНР.
21-го січня 1999-го року відповідно до Указу Президента України № 42/99 День Соборності був закріплений на законодавчому рівні суверенної держави. Потім, 30-го грудня 2011-го року, відповідно до Указу Президента України № 1209/2011 День Свободи, який раніше відзначався 22-го листопада був об’єднаний з Днем Соборності і свято набуло свою нову назву – "День Соборності та Свободи України".
До Дня Соборності та Свободи України в районній бібліотеці для дітей з учнями   9-В класу НВК №2 було проведено бесіду: "Нині свято нашого народу". Діти дізналися про події української історії, що відбулися 95 років тому, познайомилися з переглядом  літератури на дану тему, який підготовлено для читачів.

Єдність і свобода робить нас гідними нащадками наших батьків! Будемо з трепетом зберігати цей безцінний скарб і нехай береже нас усіх Господь!


Немає коментарів:

Дописати коментар