четвер, 4 жовтня 2012 р.

Як книга до нас прийшла

3 жовтня до Районної дитячої бібліотеки на бібліотечний урок завітали учні 3  - А класу НВК № 1 м. Немирова (класовод Змерзла Г.П.)
Бібліограф дитячої бібліотеки Петрова Л.О. провела з дітьми бесіду про те, яке значення сьогодні має книга в житті кожної людини, наголосивши  ще раз, що з активним розвитком науково-технічного прогресу роль книги неупинно зростає. Учні повинні навчитися само­стійно здобувати знання, знаходити додаткову інформацію в довідкових виданнях. Тому важливо вміти користувати­ся книгою. Адже читання книг - це велика духовна цінність.
 

Потім діти "пройшли" довгим шляхом створення книги з найдавніших часів до сьогодення, дізналися, що спочатку сторінками книг були стіни печер первісних людей, згодом  - кора дерев, шкіра тварин, папірус. Лише дві тисячі років тому, коли людина винайшла папір, книга стала  набувати сучасних рис.
Про те, як створюють книги в наш час, бібліограф розповіла, використовуючи ілюстративний матеріал з  книги О. Баркова, Р. Сур’янінова "Откуда пришла книга" та книгу  Б. Зубкова "Книжка про книжку".
Діти підготували загадки,  вірші, прислів’я та приказки, висловлювання великих людей про книгу. Також повторили правила поводження з книгою.
Бібліотекар абонементу 1 - 4 класів Гайдей О.Д.  провела аналіз читання в дитячій  бібліотеці учнями 3 - А класу НВК № 1. 11 учнів отримали медалі "Кращий читач дитячої бібліотеки".


Молодші школярі ознайомились з переглядом літератури "Книга – наш друг і порадник" та мали можливість взяти  книги, журнали додому з дитячої книгозбірні.


Немає коментарів:

Дописати коментар