середу, 10 жовтня 2012 р.

Заглядає в шибку казка сивими очима,
Материнська добра ласка в неї за плечима.
                         
В. Симоненко.


9 жовтня в районній дитячій бібліотеці відбувся бібліотечний урок за темою: "Українські літературні казки", учасниками якого були учні 5- А класу НВК №1. В бібліотеці зібралися юні читачі, щоб вкотре зазирнути в цікавий світ казок, переглянути ще не читані, розказати про свої враження від казок улюблених. Діти поринули у чарівний казковий світ, відгадували загадки про улюблених героїв, перевіряли свої знання українських літературних казок. До уваги юних читачів був представлений перегляд літератури "Відчиняє двері казка".


Учні із захопленням слухали розповідь бібліотекаря Дремлюги М. В., висловлювали свої міркування щодо почутого. Адже, казка – це цілий світ, у якому дитина живе, бореться, протиставляє злу свою добру волю. А казкові герої стають найкращими друзями і порадниками на початку життєвого шляху. Казка "дорослішає" разом з дитиною.
"Українські літературні казки" – це "дорослі" казки. Як і будь – які казки, вони розкривають перед маленьким читачем вічні істини життя, допомагають розвинути уяву, навчають фантазувати. Вони є свого роду афористичною мудрістю. Л. Українка, І. Франко, Є. Гребінка, О. Пчілка, Н. Забіла, В. Симоненко, В. Нестайко та інші майстри художнього слова дарують дитині казкову скарбницю рідної історії та народної мудрості – дорогоцінний спадок, який поповнюється і дбайливо передається із покоління в покоління протягом віків.




Немає коментарів:

Дописати коментар