понеділок, 22 січня 2024 р.

В єднанні сила й міць держави! Боже, храни Україну!

   В історії становлення незалежної України особливе місце займає 22 січня 1919 року, коли Директорія Української Народної Республіки проголосила Злуку всіх українських земель в єдину Українську державу.

22 січня ввійшло до національного календаря як велике державне свято – День Соборності України. З нагоди цієї важливої історичної дати в нашій книгозбірні було організовано книжкові виставки "В єднанні сила й міць держави" та "Боже, храни Україну!".
Здавна українці у важкі часи єднаються задля перемоги Сьогодні нам знову приходиться боротися за свою єдність, захищати цілісність і суверенітет рідної країни. День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель. Лише за умови політичної та економічної незалежності ми можемо претендувати на гідне місце України в світі. Лише сильна держава та сильна влада може убезпечити націю від служіння чужим інтересам. Ось чому ми зобов’язані плекати ідеал власної соборної держави й віддавати йому всі свої сили та здібності. Об’єднавча акція 1919 року залишила глибинний слід в історичній пам’яті українців.














Немає коментарів:

Дописати коментар