середа, 22 січня 2020 р.

І обнялися береги одного, вічного народу


В історії становлення незалежності нашої країни особливе місце займає день 22 січня 1919 року. 101 рік тому Директорія Української Народної Республіки проголосила Злуку всіх українських земель в єдину Українську державу. З цієї нагоди день з′єднання Західноукраїнської Народної Республіки з Українською Народною Республікою українці відзначають  як   День Соборності України.
Статус державного свята День Соборності України отримав в 1999 році, але відзначати його почали набагато раніше.
Ще в 1990 році була проведена масштабна акція, яка стала найяскравішою традицією свята. Саме тоді сотні тисяч українців "живим" безперервним ланцюгом вперше об'єдналися між Львовом і Києвом. З тих пір подібні патріотичні заходи проходять на День Соборності в багатьох містах України.
З цієї нагоди у Немирівській міській бібліотеці організовано тематичну виставку "І обнялися береги одного, вічного народу", на якій представлені матеріали про історичні події тих років, про становлення і розвиток українського національного державотворення, про Акт Злуки, який спирався на споконвічну мрію українського народу про незалежність.



Немає коментарів:

Дописати коментар