пʼятниця, 8 листопада 2019 р.

Пригости мене розмовою – українською мовою


Найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це його мова, ота жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподівання, розум, досвід, почування.
Любити, шанувати і плекати рідну мову – святий обов’язок кожного українця. Щороку, 9 листопада, Україна відзначає чудове свято – День української писемності і мови. Напередодні цього дня в сектор обслуговування дітей Немирівської міської бібліотеки на годину спілкування "Пригости мене розмовою – українською мовою" були запрошені учні 2-А класу НВК №1 (класовод Змерзла Г.П.). За допомогою мультимедійної презентації "Мандрівка у країну писемності", яку підготувала бібліотекар Дремлюга М.В. діти дізналися про історію виникнення писемності, першодрукарів та друкарські верстати. Учасники заходу розгадували ребуси про мову , продовжували прислів’я та брали участь у вікторині. Жвавий інтерес у малечі викликала книжкова виставка з атрибутами "Лунай величне наше слово".
Для кожного народу дорога його мова, а нам, українцям, найближча до серця – українська. Тож, давайте разом вивчати, зберігати та примножувати українську мову, і нехай нашому роду ніколи не буде переводу.






Немає коментарів:

Дописати коментар