пʼятницю, 22 листопада 2019 р.

Воїни світла. З майдану - в небо


Історія будь-якого народу містить періоди, дати, які є вирішальними і доленосними в його житті. 21 листопада, в Україні відзначають День Гідності та Свободи, який ознаменував початок двох найбільших революцій періоду незалежності – Помаранчевої революції 2004 року та Революції гідності 2013 року.
21 листопада 2013року заява влади призупинити підготовку до підписання угоди про Євроінтеграцію сколихнула народ України. По містах почали збиратися студентські протестні акції. А потім… тисячі поранених і майже 100 людей було вбито снайперами та бійцями спецпідрозділів міліції. Серед них – науковці, викладачі, студенти, вчителі, художники, архітектори, театральні режисери, громадські активісти. За ті три місяці Україна прожила цілу історичну епоху. Майдан став символом боротьби, символом утвердження прагнень до європейських цінностей у споконвічно європейській державі.
Ми повинні пам’ятати і не забувати героїчні сторінки, коли проливали кров патріоти. Адже хто не знає минулого, той не вартий майбутнього.
З нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи в Немирівській ЦМБ відбулась година пам'яті "Воїни світла. З майдану - в небо", під час якої учасники заходу пригадали події тих трагічних днів та хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих Героїв.







Немає коментарів:

Дописати коментар