четвер, 21 листопада 2019 р.

Ці книги знають все


Читаючи книгу, газету, журнал, дивлячись телевізор, спілкую­чись, ми зустрічаємо слова, вирази, зна­чення яких нам незрозумілі. Що ж робити в та­ких випадках? Звичайно, можна знайти потрібну інформацію в бібліотеці, звернувшись до довідкової літератури. Адже, довідкова література - це видання, які допомагають нам про щось дізнатися, уточнити, розтлумачити якесь поняття, перекласти слово з однієї мови на іншу.
Саме з цією метою, 20 жовтня в читальній залі сектору обслуговування дітей Немирівської міської бібліотеки з учнями 5А класу НВК №1 (вчитель Ліщанюк А.О.) було проведено бібліотечний урок на тему "Запрошуємо на розмову про літературу довідкову". Бібліотекар Дремлюга М.В. познайомила учнів із видами довідкової літератури, з її значенням в житті людини. Звернула увагу дітей на те, що користуючись  довідниками, енциклопедіями та словниками, розвивається спостережливість, зв’язне мовлення, поповнюється словниковий запас.
Заключним акордом бібліотечного уроку стала гра-конкурс "Запитай у словника", "Хто краще? Хто швидше? Хто точніше?", "Відгадай книгу за анотацією" та загадки про довідкові видання. Використовуючи необхідні словники, треба було швидко знайти тлумачення слів та знайти значення слів іншомовного походження. Конкурсні змагання пройшли жваво і весело, а ще дали учням розуміння того, що отримати знання завжди допоможе книга – мудрий товариш і порадник.











Немає коментарів:

Дописати коментар