пʼятниця, 29 березня 2019 р.

Володимир Івасюк – митець, який надто любив Україну


Цього року видатний український поет, музикант, композитор міг би відзначити своє 70-ліття. Однак, вже 40 років актуальною залишається інша дата – квітень 1979-го, коли автор "Червоної рути" пішов із життя.
В Немирівській ЦМБ, в рамках проведення занять літературно-мистецького факультету Університету третього віку, відбувся вечір пам'яті, присвячений вірному сину України – Володимиру Івасюку.
Володимир Івасюк був одержимий піснею. Він був глибоко переконаний, що наш світ, створений для того, аби в ньому лунала музика добра, миру, злагоди між людьми. За 30 років життя Івасюк створив 107 пісень, також він є автором 53 інструментальних творів і музичного супроводу до кількох спектаклів.
Митець помер, але… його "Пісня завжди буде поміж нас", і вічно "У Карпатах ходитиме осінь" й встелятиме нам шлях "Жовтим листом", ми ще довго триматимем в руці "Два перстені", щоб подарувати один "Золотоволосці", віритимемо, що „Лиш любов цвіте один - єдиний раз", подумки разом стоятимемо біля "Водограю" чи "Ходитимемо в далекі гори" шукати "Червону руту"...






Немає коментарів:

Дописати коментар