понеділок, 18 грудня 2017 р.

Леонтович – то пісня України

Вінниччина – квітучий співочий рідний наш край. Над кам'янистими порогами Бугу, над калиновими долинами, гаями і ланами, містами і селами лине пісня.
То не є випадковістю, а швидше закономірністю, що саме наша благословенна земля подарувала світові велета української культури, геніального композитора, блискучого майстра обробки народної пісні, ім'я якому Микола Дмитрович Леонтович.    
Як не гордитись, що рідна Немирівщина була його повивальною бабусею, а простий народ надихнув йому наснагу сягнути найглибших та найчистіших джерел української пісні.
До 140-річчя від дня народження великого композитора районна бібліотека для дітей спільно із бібліотекарем школи №1 (Зозуля В.В.) провели скайп-зустріч з обласною бібліотекою для дітей ім. І.Я.Франка на тему: "Леонтович - то пісня України".  

Учні 7-А класу НВК№1, познайомили всіх присутніх з цікавими фактами життєвого та творчого шляху великого композитора, молодша група ансамблю "Дударик" – учні 4-А і 4-Б класу (муз. Керівник Верховод А.М.) зіграли на сопілках "Щедрика".  Школярі з м. Вінниці декламували вірші про Леонтовича. На завершення зустрічі присутні мали змогу подивитися фільм про видатного композитора.
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар