вівторок, 25 квітня 2017 р.

Любіть рослинку і тваринку, і сонце завтрашнього дня

Багато років тому, 22 квітня, 12 американських школярів запропонували відзначати 22 квітня  День Землі й закликали всіх землян підтримати їхню пропозицію. Так, у календарі з'явилося ще одне свято, яке закликає всіх людей об'єднатися і разом очистити планету від бруду і сміття. У цей день кожен повинен подумати, що він зробив корисного для своєї планети, щоб вона залишалася чистою і зеленою.
"Любіть рослинку і тваринку, і сонце завтрашнього дня" під таким гаслом у районній бібліотеці для дітей відбулось засідання гуртка лялькового театру "Книжкові чарівники".
На початку заняття діти мали змогу познайомитися з книжковою виставкою: " Не руйнуй гармонії земної". Представлені книги нагадали всім присутнім: ми не маємо права руйнувати те, що створювалося не нами.  Бібліотекар Дремлюга М.В. розповіла присутнім історію цього свята, про те, що у День Землі в різних країнах за традицією звучить Дзвін Миру, закликаючи людей Землі відчути всепланетну спільність і докласти зусиль для захисту миру на планеті та збереження краси нашого спільного дому. Пілявіз Вадим,учень 5-Б класу НВК №2, розповів про цікавинки зі світу рослин та правила поведінки дітей на природі.
Учасники гуртка, долучившись до міжнародної ініціативи, що покликана об'єднати людей планети в справі захисту навколишнього середовища, з допомогою бібліотекарів виготовили плакат-аплікацію 3D-дерево з вторинних матеріалів, що стане оберегом нашої Землі. Таким чином, діти нагадали усім про те, що планета, яка дарувала нам життя, унікальна й має потребу в турботі й захисті.
Усі ми – діти природи, та не всі однаково добрі до неї. Природа потребує постійної уваги, турботи. Ми повинні берегти природу, охороняти її багатства.





Немає коментарів:

Дописати коментар