пʼятницю, 14 квітня 2017 р.

Розмалюю писанку, розмалюю…

Традиція писати писанки сягає своїм корінням в сиву давнину, коли людина була неподільною з природою. В ті часи все навколо було живим і вміло розмовляти. Щоб вижити серед могутніх стихій, потрібно було мати серце, чисте, як гірські води, а руку міцну, як гілля дуба, а ще знати дивовижну мову Всесвіту.
Писанка - символ нового життя, воскресіння Бога і відродження природи. Кожне творіння писанки, - ніби пробудження-перетворення засніженої, замерзлої землі в яскраву, весняну, радісну.
В переддень Великодня - цього світлого празника життя, повного стародавніх традицій, в Немирівській центральній районній бібліотеці відбувся майстер-клас по писанкарству. Проводила його бібліотекар читальної зали Ткачук Л. Ю. Після короткого екскурсу в історію та розповіді про значення писанки, узорів, які використовуються, всі поринули у творчу роботу.
Дорослі і діти, вкладаючи душу, проявляли творчість та фантазію у розписуванні писанок: фарбами, воском. Писанки були не схожі між собою, різнилися нанесеними елементами і символами. Адже власними руками розмальована писанка – найкращий подарунок рідним людям. Кожен мав змогу навчитися писанкарству і створити свою особливу писанку-оберіг.
До уваги учасників заходу було запропоновано книжкові виставки: "Величне свято Воскресіння" та "Світлий празник Великодній",  на яких представлені книги, що розповідають про історію свята, традиції святкування Великодня, пасхальні страви та техніку писанкарства.
Великдень – свято Божого Воскресіння, час подяки, прощення та віри в добро. Це свято об’єднує людей із різних куточків України, дарує надію на мир, злагоду і благополуччя.
 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар