вівторок, 13 серпня 2013 р.

Твій вільний час і світ твоїх захоплень


«Криниця» - назва літературно-мистецького клубу при Немирівській центральній районній бібліотеці.

Зачерпни водиці-студениці
Із джерелечка бурштинної криниці
Із криниченьки, що в лузі при калині,
Із джерелечка, що з витоків родинних…
О. Вітенко

Як за цілющою водою, так за ліричним словом, творчим доробком, живим спілкуванням тягнуться до «Криниці» любителі прекрасного. Своєрідність роботи клубу зумовлена тим, що кожне засідання несе в собі відтінок новизни.
Немирівщина, як і вся Україна славиться умільцями, цікавими, самобутніми талантами. Ось і на цей раз учасники літературно-мистецького клубу «Криниця» зустрілися з непересічною людиною Левицькою Діною Макарівною. Навіть важко уявити скільки всього вміють її руки: займається макраме, інкрустацією соломкою, шпоном, в’язанням спицями і гачком, флористикою, живописом на полотні та березовій корі, аквареллю, різьбленням, виробами з природного матеріалу.
Засідання клубу розпочала Слюсарчук С.В. – зав. відділом обслуговування, розповіддю про найбільш цікаві моменти творчої біографії майстрині.


Вечір пройшов у формі діалогу, спогадів, запитань до Діни Макарівни. Всіх присутніх здивувало, як все, що вона робить, може поєднатись в одній людині.
Багато теплих і щирих слів було сказано на адресу Левицької Д.М. Паламарчук Валентиною Іванівною, Губань тетяною Миколаївною, Марусич Броніславою Миколаївною, Пеньковою Зінаїдою Савівною.


Марусич Тетяна поділилась своїми спогадами про заняття у гуртку будинку школяра, яким керувала Діна Макарівна.
Найкращими вчителями для Діни Левицької, під час занять улюбленою справою, були книги. А помічником у всіх починаннях є чоловік Віталій Миколайович.
Вироби Діни Макарівни радують людей, змушують іншими очима подивитись  на навколишній світ. «Коли бачиш такі роботи, то підіймаєшся над всім буденним», - сказала Марія Данилівна Леськів.
Сьогодні світ захоплень майстрині – це диво-квіти вироблені з шкіри. Розмістились вони на полицях виставки і на перший погляд неначе живі, адже в кожній з них часточка душі Діни Макарівни.


Без книги та журналу не відбувається жодне засідання «Криниці». Перегляд літератури «У країні майстрів», що був представлений присутнім, підготувала та провела бібліотекар читальної зали Ткачук Л.Ю.


Народне мистецтво – вічне, як і народ. Головне, щоб допомогти народним умільцям повно розкритися, підтримати в організації персональних виставок, щоб представити громаді, яка їх належно оцінить. А в цьому завжди поруч з творчими людьми Немирівська центральна районна бібліотека та літературно-мистецький клуб «Криниця».

Немає коментарів:

Дописати коментар