понеділок, 17 вересня 2012 р.

Слово про великого сонцепоклонника

Вінниця – колиска великого українського письменника Михайла Михайловича Коцюбинського. Тут він вперше почув з уст матері Глікерії Максимівни слово рідного народу. Вона прищепила йому любов до літератури і мистецтва, була його ніжним і добрим порадником.
Благословенні сліди Коцюбинського, його стежки й дороги, що пролягли з Вінниці через Жмеринку, Станіславчик. Шаргород та інші села і містечка Вінниччини.
Михайло Коцюбинський не раз з великою любов’ю підкреслював, що його дитинство і юність пройшли "все на тім же багатім природою, теплім, прекраснім Поділлі".
17 вересня минає 148 років з дня народження геніального українського письменника Михайла Коцюбинського. В районній бібліотеці для дітей до цієї дати для учнів 5-9 класів підготовлений перегляд літератури "Ласкава зірка України". До уваги користувачів бібліотеки представлені книги і періодичні видання про життєвий і творчий шлях письменника та його власні твори. Привертають увагу читачів книги про літературно-меморіальний музей у місті Вінниці, створений в 1927 році у будинку, де 17 вересня 1864 року народився  М. Коцюбинський.
Ми пишаємось, що Михайло Коцюбинський наш великий земляк. Його ім’я стоїть в ряду таких велетнів української літератури, письменників-борців, як Тарас Шевченко, Іван Франко, Леся Українка.



Немає коментарів:

Дописати коментар