четвер, 20 вересня 2012 р.

Відзначення Дня партизанської слави в бібліотеці.

В Немирівській центральній районній бібліотеці організовано перегляд літератури "Шануйте землю цю – для миру омиту кровію батьків" присвячений Дню партизанської слави, який відзначається 22 вересня.
В дитячій районній бібліотеці було проведено бесіду "Згадаймо славу ту, що в пісню перейшла" з учнями 7-В класу НВК № 2 м. Немирова.
Партизанський рух є важливою складовою боротьби народів проти іноземних загарбників на окупованій ними території у національно-визвольних війнах. Партизанські форми боротьби відомі з давніх часів. Але те, що було в роки Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, не можливо зрівняти ні з чим в історії за характером, розмахом, масовістю і організованістю. Партизанський рух став воістину всенародним рухом боротьби проти німецько-фашистських загарбників, був справжнім другим фронтом, що подавав неоціненну допомогу Червоній армії, яка несла основний тягар боротьби проти німецького фашизму у Другій світовій війні.
В літературі, представленій на виставці, ви можете дізнатись  багато інформації про підпільну діяльність в роки Великої вітчизняної війни. Зокрема про те, що в Україні діяла величезна партизанська армія – 55 з’єднань, майже 2 тис. загонів та самостійних диверсійно-розвідувальних груп, в яких воювало понад 500 тисяч партизанів. А в роки тимчасової окупації на Вінниччині вели боротьбу з ворогом 2 підпільних обкоми партії, 4 міжрайкоми, 2 підпільних партійних центри і 17 підпільних райкомів, 285 підпільних партійних, комсомольських організацій і груп, 6 партизанських з’єднань і 10 партизанських загонів, а також окремі партизанські групи.
В пам’яті народній назавжди залишиться героїчний подвиг українських партизанів у Великій Вітчизняній війні Радянського Союзу 1941-1945 років.



Немає коментарів:

Дописати коментар