вівторок, 26 червня 2012 р.

Жити за Основним Законом

"Людство зобов’язане давати дитині краще,  що воно  має", - проголошує Декларація прав   людини. Дорослі – батьки та вчителі – піклуються про харчування, добробут та інтелектуальний розвиток маленької людини, але не менш важливим їхнім обов’язком є підготовка дитини до самостійного життя в суспільстві.
 Головною цінністю демократичного суспільства є Конституція – документ, який визначає правила спілкування між державою і громадянином, засади функціонування держави, права, свободи й обов’язки громадянина та гарантії держави в їх реалізації.
28 червня  минає 16–а річниця з часу прийняття Верховною Радою України Основного Закону незалежної держави  - Конституції України. Конституція 1996 року визначає Україну як суверенну, незалежну, демократичну  та правову державу.
До цієї дати в районній дитячій бібліотеці для учнів 5-9 класів бібліотекарями було підготовлено перегляд літератури "Зростаймо громадянами". Посібники розповідають  про історію створення Української Конституції, структуру та основні її положення, про те, яке значення  для громадянина має знання конституційних прав, свобод та обов’язків.


Існуюча практика засвідчує, що неможливо забезпечувати права людини, не відомі або не доведені до широкої громадськості. Ось чому вже з шкільних років юному громадянинові слід розпочати знайомство з Основним Законом своєї держави.

Немає коментарів:

Дописати коментар