четвер, 14 червня 2012 р.

Про парк почнемо повість невідому…

14 червня 2012 року відбулося чергове засідання історичного гуртка "Кліо", який діє при районній бібліотеці для дітей, присвячене 225-річчю з часу закладання дендрологічного парку в Немирові.
Засідання проходило на території парку. Бібліотекар санаторію "Авангард" Сологуб О.А.  провела  гуртківцям екскурсію, в якій в цікавій формі розповіла про історію створення парку, про його рідкісні, екзотичні  дерева, відомих людей, доля яких була пов’язана з нашим краєм. Захоплюючою була розповідь Оксани Анатоліївни про славнозвісне дерево кохання, що є символом нашого парку.



Потім  вона зупинилась на постаті Марії Щербатової. Діти побували у палаці княгині, зокрема відвідали бювет, що був її спальнею, музейну кімнату – робочий кабінет Марії Щербатової, ознайомилися з картинною галерею та бальною  залою палацу.  


Гуртківці отримали незабутні враження  від побаченого і почутого, адже Немирівський парк – визначний  шедевр садово-паркової архітектури початку XIX ст.
Така екскурсія дає  дітям не лише знання з історії рідного краю, а вчить бережливо ставитися до природи, берегти її чудову красу.


Немає коментарів:

Дописати коментар