четвер, 22 вересня 2011 р.

Екскурсія до музею "Літературна Немирівщина"


     Екскурсія розпочалась із відвідання першої зали музею "Я лиру посвятил народу своему, яка присвячена життю і творчості великого російського поета Миколи Некрасова.
Далі екскурсовод Гуменюк Л.О. познайомила учнів з матеріалами музею, зупиняючись на постатях М.Леонтовича, З.Тулуб, М.Трублаїні, життя і творчість яких пов’язані з нашим краєм.

     Цікавою була розповідь про сучасних поетів та письменників Немирівщини : І.Волошенюка, К.Лазаренка, В.Кузьменка, М.Луківа, Г.Усача, А.Колісниченка.
   
   22 вересня – День партизанської слави, тому наступною темою екскурсії була розповідь директора музею Лесько В.В. про партизанські роки у Другій світовій війні, про події тих днів, пов’язані з нашим краєм. 

    Потім діти з класним керівником Гук В.Л., зав. дитячою бібліотекою Семененко Г.П., керівником гуртка бібліотекарем Петровою Л.О. переглянули експонати виставки "А над світом вишивка цвіте", де були рушники, сорочки, ікони, серветки, вишиті хрестом, гладдю, бісером. 

      Учасники гуртка "Кліо" отримали задоволення від побаченого, збагатили свої знання з історії рідного краю та подякували працівникам музею за цікаву екскурсію.

Немає коментарів:

Дописати коментар