суботу, 10 вересня 2011 р.

Інтернет- центри в бібліотеках 

      В листопаді місяці 2010 р. Немирівськацентральна районна бібліотека разом з селищною бібліотекою Брацлава, сільськими бібліотеками Кірова та Райгорода прийняли участь у конкурсі під патронатом Федерації Мелінди та Білла Гейта «Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету» з метою розбудови сучасної системи публічних бібліотек шляхом організації вільного доступу до Інтернету для користувачів та впровадження нових бібліотечних послуг, які задовольнятимуть потреби конкретних груп населення громад.
       В лютому місяці бібліотеки-учасниці були оголошені переможцями другого раунду конкурсу в рамках програми «Бібліоміст». Виконали всі умови визначені програмою – це і ремонт, охорона, обладнання приміщення, підключення до Інтернету. І нарешті нещодавно бібліотеки отримали комплект комп’ютерного обладнання і підключились до мережі. Загалом в район надійшло 15 комплектів персональних комп’ютерів з ліцензованим програмним забезпеченням, чотири принтери та сканери. Бібліотеки Брацлава, Райгорода та Кірово отримали по три комплекти ПК та одному принтеру і сканеру, а Немирівська ЦРБ отримала 6 комплектів ПК та принтер і сканер. Всі комп’ютери забезпечені веб-камерами, що дає можливість відвідувачам спілкуватись по скайпу. Всі ці заходи здійснюються для того, щоб поступово перетворити публічні бібліотеки на сучасні громадські центри та підвищити роль бібліотек у нашому суспільстві. Вони передбачають покращення доступу населення до інформації, підвищення якості послуг для відвідувачів.
        І вже від сьогодні всі бажаючі, відвідавши бібліотеки Немирова, Брацлава, Райгорода, Кірово матимуть змогу безкоштовно через Інтернет
- Поспілкуватися з родичами,які далеко від вас;
- Отримати нову інформацію про своє хобі;
- Знайти, де можна здобути якісну освіту;
- Отримати інформацію про ринок праці та вакантні посади;
- Дізнатись, як захистити себе та рідних від хвороб;
- Знайти юридичні та соціальні консультації;
- Відстежити найсвіжіші місцеві та світові новини, а також багато інших інформаційних можливостей, що несе в собі Інтернет.

      Бібліотеки завжди були покликані освідчувати людей, робити їх більш грамотними. І на сьогоднішній день вони виконують це завдання не тільки через книгу, а й за допомогою новітніх електронних технологій. А тому, Немирівська центральна районна бібліотека запрошує всіх бажаючих користуватись безкоштовно нашим інтернет-центром.
      Вас гостинно зустрінуть працівники бібліотеки щоденно з 9.00 год. до 17.00 год., вихідні дні – субота та неділя.

                                                Ласкаво просимо! Приходьте!


                                                                                        Директор Немирівської ЦРБ О. Коваль

Немає коментарів:

Дописати коментар