понеділок, 22 квітня 2024 р.

 22 квітня - Міжнародний День Землі - свято чистої води, чистої землі, чистого повітря. Цей день – нагадування про екологічні катастрофи, день, коли кожна людина має можливість замислитися над тим, що вона може зробити для розв’язання екологічних проблем.

Сьогодні воєнні дії російського агресора в Україні завдають непоправної шкоди українському довкіллю, тому все частіше з трибун міжнародних майданчиків говорять про екоцид – масове знищення рослинного або тваринного світу, отруєння атмосфери або водних ресурсів, а також вчинення інших дій, що можуть спричинити екологічну катастрофу.
До Дня Землі у бібліотеці була проведена година цікавих повідомлень. Захід спрямований на те, щоб діти мали уявлення про стан навколишнього середовища, з дитинства вчилися звертати увагу на екологічні проблеми, не були байдужими до природи, розуміли й берегли її. Працівники бібліотеки до цієї дати підготували книжкову виставку «Не руйнуй гармонії земної».
Україні дуже потрібен МИР, але не любою ціною! Українці – мирна, добра і щира нація. Коли ворог у нашому домі і на нашій землі – ми будемо битись і захищати нашу землю.
Наша планета Земля – наш дім. Земля України – наш рідний дім!




Немає коментарів:

Дописати коментар