середу, 14 лютого 2024 р.

Книга, як почуття – даруєш комусь, а тепло на душі тобі

   14 лютого –Міжнародний день дарування книг. Він об’єднує всіх, хто любить читати. Цього дня дарують книги друзям та незнайомцям, віддають їх бібліотекам, школам, дитячим будинкам, лікарням чи просто залишають твори друку у людних місцях.

Започаткувала цей День засновниця сайту дитячої книги американка Еммі Бродмур. Якось один із її трьох синів здивувався, чому в календарі немає дня, призначеного для дарування книжок один одному. Так, завдяки дитячій цікавості зародилася ініціатива. Вважається, що у цей день мають об'єднатися і ті, хто дарує книги, і ті, хто прищеплює любов до читання.
У Немирівській публічній бібліотеці до цієї дати була організована акція «Книга, як почуття – даруєш комусь, а тепло на душі тобі». Найактивніші читачі подарували книгозбірні свої улюблені книги.
Дарування книжок — гарна традиція читачів та друзів нашої бібліотеки. Це дає можливість продовжити життя книзі, яка знову і знову буде радувати читачів. Головне, що діти читають, а книга дарує радість пізнання, надихає на творчість, стає справжнім другом і порадником.
Добрі справи робити приємно! Щиро вдячні за подарунки! Акція «Книга, як почуття – даруєш комусь, а тепло на душі тобі» триває.









Немає коментарів:

Дописати коментар