вівторок, 20 лютого 2024 р.

Небесна Сотня – то в серцях вогонь, що гаряче палав за Україну

   АНГЕЛИ, ЯКІ ТРИМАЮТЬ УКРАЇНСЬКЕ НЕБО

«… Як крила ангела, злітаючи назад,
Небесна Сотня в вирій полетіла…»
Десять років відділяють нас від подій Революції Гідності – лютневих днів, коли кращі з кращих віддали своє життя за право жити у вільній державі. Народ назвав їх Небесною Сотнею – українців та іноземців, які загинули в Києві на Майдані. Вони пішли у Вічність — за честь, за волю, за право бути Громадянином. Герої Небесної Сотні своєю жертовністю показали, що наш український дух є незламним, а народ – нескореним. Тяжкі дні лютого 2014-го назавжди змінили хід історії України.
До Дня вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні в Немирівській публічній бібліотеці влаштовано книжкову виставку-інсталяцію: «Небесна Сотня – то в серцях вогонь, що гаряче палав за Україну» та проведено годину пам’яті «Ангели, які тримають українське небо». Діти познайомились з героїчними подвигами патріотів, котрі заради торжества справедливості пожертвували собою для зміцнення України в лютому 2014 року.
Вшанувавши пам'ять героїв Небесної Сотні, читачі бібліотеки прикріпили на спеціальний стенд символічних білих янголів на згадку про тих, хто віддав життя за мирну Україну.
Нехай кожен із нас запалить свічку пам`яті, яка буде даниною поваги тим, хто навічно пішов від нас, але залишився у наших серцях...
Слава Україні! Героям Слава!






Немає коментарів:

Дописати коментар