понеділок, 15 березня 2021 р.

Весна визволення. 1944… Пам'ятаємо

   77 років тому в героїчній боротьбі було визволено від фашистських загарбників Вінницьку область. Визволення Немирівщини відбулось 15 березня. Того пам'ятного дня війська 2-го Українського фронту принесли радість визволення більш, ніж у 100 населених пунктів Вінниччини.

Важко переоцінити роль усіх тих, хто пройшов суворими шляхами війни. Та з кожним днем ми все більше віддаляємось від грандіозної за своїм значенням і трагізмом події, що увійшла в історію під назвою ІІ Світова війна. З кожним днем вужчає коло живих учасників і свідків тих грізних років і незабутніх днів. Час стирає гостроту вражень і біль від почутого, прочитаного в книжках, побаченого на екранах навіть у повоєнних поколінь, серця яких обпікали спогади батьків і дідів. Що й казати про сучасну молодь, для якої війна – далека історія.

"Весна визволення. 1944… Пам'ятаємо" під такою назвою працівники Немирівської головної публічної бібліотеки організували виставку-спомин, матеріали якої розкажуть вам про те, як все було. Ви дізнаєтесь про героїчні подвиги і жертовність українського народу та пригадаєте імена героїв-земляків, які боролись за Батьківщину.

 



 


 





















Немає коментарів:

Дописати коментар