четвер, 7 травня 2020 р.

«А бої колишні і тривоги вічно хвилюватимуть серця»











Війна. Від цього слова відразу стає не по собі, однак не кожному дана здатність тверезо оцінити всю масштабність лих, пережитих жахів і втрат, пов’язаних зі словом «війна». Кривава, жорстока, неконтрольована… а чи потрібна вона? Війна – це неприродний стан людини. Знецінюючи найбільшу коштовність на землі – людське життя, вона є трагедією як для переможених, так і для переможців. Друга світова війна – одна з найтрагічніших подій ХХ століття – лишила глибокий слід у свідомості мільйонів людей, які живуть на різних континентах і говорять різними мовами. Масштаби цієї трагедії не мали аналогів у світовій історії. Як ніяка інша подія, ця війна набула різноманітного трактування у літературі. Вона залишила багато жахливих спогадів, хоча час все більше нас віддаляє від найбільшої трагедії ХХ ст., але все одно спогади про неї тривожать душі більшості людей. Одна із причин, котра не дасть забути лихоліття – книги. Таких книг безліч, вони різні за жанрами, за ідеологічними напрямками, несуть в собі багато протиріч. Але переважна більшість їх об'єднана однією темою – засудження війни, насильства, фашистських та будь-яких ідей, які призводять або можуть призвести до подібних наслідків.
Минають роки і все менше залишається ветеранів, які зробили свій вклад в перемогу, все менше залишається людей, які не з книжок та телеекранів знають, що таке Друга світова війна. Тому майже всі твори, які торкаються у тій чи іншій мірі світових війн, мають на меті заклик до боротьби за мир.
З нагоди Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні пропонуємо вашій увазі віртуальну виставку «А бої колишні і тривоги вічно хвилюватимуть серця», до якої входять твори художньої літератури українських та зарубіжних письменників.


https://docs.google.com/presentation/d/e/2PACX-1vQZ-tvJ2VxJUpooNbymwLpfLZpeWn0ygx7PS2rRsP9xj57pSSDvsXM2Fj6xQQFWgBY6lK5SEqNBN1Ab/pub?start=false&loop=false&delayms=3000

Немає коментарів:

Дописати коментар