середа, 12 лютого 2020 р.

Безпечні мандри Інтернет-просторами


11 лютого в усьому світі відзначається  День безпечного Інтернету. Головний меседж цієї дати - поширення знань про безпечне, відповідальне і позитивне використання цифрових технологій. Погодьтеся, що сучасні інформаційні технології та Всесвітня мережа не тільки відкривають безмежні можливості для навчання й особистісного розвитку людини, але, на жаль, вони також сповнені загроз та небезпек, яким треба вміти протистояти. Школярі — найбільш уразливі щодо надмірного користування Інтернетом у зв’язку з такими факторами: простота використання, наявність часу, обмежений батьківський контроль, шлях до втечі, побудова соціальних відносин. Надмірне користування Інтернетом пов’язане із синдромом дефіциту уваги та гіперактивності, депресивними симптомами, тривожними розладами, низькою самооцінкою, сором’язливістю, соціальною тривожністю та ін.
До Дня безпечного Інтернету в секторі обслуговування дітей Немирівської міської бібліотеки пройшов цикл пізнавально-інформаційних заходів «Безпечні мандри Інтернет - просторами». Користувачі бібліотеки отримали корисну інформацію про безпечне користування ІНТЕРНЕТ ресурсами. На обговорення були винесені такі питання, як ІНТЕРНЕТ в житті людини, комп’ютерні віруси та ІНТЕРНЕТ шахрайство, ІНТЕРНЕТ - залежність - це хвороба чи діагноз, небезпечний Інтернет чи книга. Корисним та пізнавальним був перегляд мультфільму «Золоті правила безпечного Інтернету»
Користувачі бібліотеки взяли участь  у тесті на Інтернет-залежність, який виявляє неконтрольоване користування Інтернетом та оцінює симптоми залежності. Під час тестування виявилося, що наші діти дуже залежні від мережі Інтернет, де проводять більше ніж 2-3 години на добу, де ніхто не контролює та не забороняє заходити на різні веб - браузери, веб -сайти, спами, чати та ін.

В інтернет-центрі для дітей оформлена книжково-ілюстративна виставка «Комп’ютер + Книга, або, як не стати геймером», з якою кожен може ознайомитись і знайти для себе корисну інформацію для правильного, а головне, безпечного використання Інтернету.






Немає коментарів:

Дописати коментар