пʼятницю, 20 грудня 2019 р.

Мистецький світ Марії Матіос


Вчора, 19 грудня відсвяткувала свій День народження Марія Матіос – одна з найпопулярніших сьогодні письменниць, постать якої стала певною мірою харизматичною в сучасній українській літературі. На вистави за мотивами її романів збираються аншлаги. Та й самій Матіос під час літературних фестивалів ніколи не вдається обмежитися годинною автограф-сесією – все триває переважно втричі довше.
Одні називають її другою Лесею Українкою, інші – Стефаником у спідниці, ще порівнюють з Акуніним, навіть з Габріелем Гарсіа Маркесом. Але їй подобається вислів Михайла Шевченка, який колись сказав, що Марія Матіос пише, як Марія Матіос. Російські ЗМІ навіть назвали письменницю "новим Миколою Гоголем". Всі епітети на адресу письменниці не перерахувати – «чортик, що вискочив із табакерки», гранд-дама, прима, найплодотворніша в українській літературі.
Немирівська міська бібліотека запрошує всіх бажаючих ознайомитись з творчістю сучасної української письменниці, яка представлена на виставці-персоналії "Мистецький світ Марії Матіос".





Немає коментарів:

Дописати коментар