четвер, 21 лютого 2019 р.

Україна починається з мови


21 лютого українці відзначають Міжнародний день рідної мови. Збереження рідної мови має велике значення, бо вона формує національний менталітет, зберігає культурні здобутки та звичаї, є живим свідком історії українського народу. Рідна українська мова – це основа нашої безмежно багатої культури.
Сьогодні в Немирівській міській бібліотеці з учнями 4-7 класів НВК №1 та НВК №2 проведено мовознавчу гру- квест "Україна починається з мови". Учасники гри дізналися про довгий і тернистий шлях розвитку української мови, про історію виникнення свята. Воно відносно молоде — до календарів усього світу увійшло тільки у 2000 році, а в Україні почало писати свою історію з 2002 року.
Діти об'єдналися у команди, капітани отримали маршрутні листи, які передбачали подорож по мовних "станціях": "Словникова", "Алфавітний калейдоскоп", "Що? Де? Коли?" "Ерудит", "Шифрувальна". На кожній "станції" учасники виконували різні мовні завдання на швидкість та правильність. Читачі із задоволенням грались  у мовні ігри, а перемогла - дружба.
Також бібліотекар Дремлюга М.В. ознайомила дітей із оформленою книжково-ілюстративною виставкою під назвою: "Наша мова калинова". Відзначення Міжнародного дня рідної мови було спрямоване на забезпечення читачів інформацією про шлях становлення української мови, прищеплення і розвиток почуття патріотизму, національної гордості за мову, за тих, хто передав нам у спадок цей неоціненний скарб.








  

Немає коментарів:

Дописати коментар