четвер, 14 лютого 2019 р.

Книги – це маяки в океані часу


Книга – одне з найбільших чудес, створеною людиною. З тих пір, як люди навчилися писати, свою всю мудрість вони довірили книгам. Книги відкривають світ, допомагають уявити минуле, заглянути в майбутнє. Історія книги тісно пов'язана з політичними і економічними подіями, історією ідей, історією релігії і життя людей. Усна передача - найдавніший спосіб передачі знань в історії людства. Після винайдення письма функцію передачі знань взяла на себе книга.
Шлях розвитку книги був довгим і складним. Історія книги - це історія технічних нововведень, пов'язаних з виготовленням книг. Ці нововведення покращували зберігання тексту, доступність інформації, мобільність книги, зменшували вартість її виробництва.

Про все це та багато іншої цікавої та пізнавальної інформації дізналися першокласники НВК №1 (класоводи Змерзла Г.П., Цицкун Т. В., Власюк О.І.), завітавши до Немирівської міської бібліотеки на бібліотечний урок "Історія виникнення книги". 
Діти, в свою чергу, розповіли, як багато вони знають про книгу та її створення, який матеріал використовували люди для виготовлення книжок: каміння, глину, листя та кору дерева, шкіру тварин, бамбук, папірус, шовк, метал. З цікавістю та захопленням юні читачі подивились відеофільм про створення книги та переглянули лялькову виставу "Пригоди хлопчика Нечитайлика", згадали казки, які вони читали, прийняли участь у вікторині "З якої казки?"

Кожна книга - це мудрий і добрий друг. Читаючи книги, ми кожного разу відкриваємо для себе щось нове і цікаве, постійно навчаємось прекрасному, відкриваємо для себе нові світи. Отже, дружім із книгою. 








Немає коментарів:

Дописати коментар