пʼятницю, 10 березня 2017 р.

Дорога нам книжка кожна

          Ми не можемо уявити своє життя без книги. Книги – наші постійні супутники. Книга – наш найкращий порадник у всіх життєвих ситуаціях і для школяра, і для зрілої, досвідченої людини. Читаючи книгу, ми уявляємо себе в гущі тих подій і обставин, що ними сповнена книга, стаючи немовби безпосередньо їхнім свідком і навіть учасником. Перед нами відкривається створений письменником великий чарівний світ. Але книги потребують уваги та дбайливого ставлення до них.
З метою виховання бережливого ставлення дітей до книги в районній бібліотеці для дітей пройшов бібліотечний урок "Дорога нам книжка кожна" з учнями 2-А класу НВК№2 (класовод Яхно О.М.). Під час уроку бібліограф дитячої бібліотеки Петрова Л.О. розповіла маленьким читачам про значення книги для людини, яка прикрашає її життя, робить його змістовнішим. Книга потрібна людині, як повітря, як світло.

До уваги дітей була запропонована вистава"Звірята лікують книгу" лялькового театру "Книжкові чарівники", який діє при районній бібліотеці для дітей, учасники - учні 5-Б класу НВК №2., керівник – бібліотекар Дремлюга М.В. Книга (Пілявіз В.) розповіла про те, яка прикра пригода може трапитись з нею, якщо її випадково залишити на вулиці, або вдарити нею сусіда по парті. Ведмедик (Ковалевський Б.), Зайчик (Бойчук О.), Лікар Айболить (Нагорний Н.) та Лисичка-медична сестричка (Пошванюк Н.) всіляко намагались допомогти книзі: лікували її, підклеювали сторіночки у Книжковій лікарні. Не дозволяли потрапляти до рук поганого хлопчиська, який не вміє берегти Книгу. Але другокласники знають правила поводження з книгами, вміють їх шанувати та берегти. 





Отож, шануймо, бережімо, читаймо книги, бо у них мудрість, розум, знання людства, які створювалися впродовж тисячоліть. Завдяки книгам ми маємо змогу подорожувати в часі та просторі. А бібліотека була, є і буде в майбутньому "домом життя, притулком мудрості, аптекою для душі та храмом", де завжди народжується і зберігається духовність.

Немає коментарів:

Дописати коментар