пʼятницю, 26 лютого 2016 р.

Ти себе Українкою звала

25 лютого минуло 145 років від дня народження відомої української поетеси Лесі Українки. Сучасники називали її наймужнішим поетом України.
В районній бібліотеці для дітей до дня пам’яті Л.Українки з учнями 3-А класу (класовод Сердюк І.А., вчитель музики Верховод А.М.) пройшло літературне свято "Ти себе Українкою звала".
Діти продемонстрували інсценівку з дитинства поетеси. Про дитячі роки Лесі Українки юні читачі дізналися, здійснивши віртуальну мандрівку " Нехай мої струни лунають".
Вогонь пісень Лесі Українки палає уже понад століття. Це незгасимий вогонь її  таланту. В читальній залі дитячої книгозбірні звучало слово Лесі у виконанні третьокласників, діти виконали пісню на слова Лесі Українки.
 
 
Бібліограф дитячої бібліотеки Петрова Л.О. познайомила учнів з підготовленою  до свята книжковою виставкою "Зорій довіку поміж нас" та запропонувала маленьким читачам прочитати твори Лесі Українки і книги про життєвий і творчий шлях письменниці. Поетеса прожила дуже коротке життя, всього 42 роки, але так багато зробила для свого народу: вона створила чудові поезії, поеми, казки, перекази, драми, які є актуальними сьогодні для усіх поколінь.
На завершення свята всі учасники пригощалися запашним короваєм.
Твори Лесі Українки безсмертні, їх вивчають у школі, вони виховують і формують не одне покоління поетів і письменників. Іменем Лесі Українки названо вулиці, площі, театр, школи, університети. Пам’ять про Лесю живе у серцях свого народу.

Немає коментарів:

Дописати коментар