четвер, 3 грудня 2015 р.

Книга – твій найкращий друг

Традиційно, в районній бібліотеці для дітей проходять цикли бібліотечних уроків. Мета кожного бібліотечного уроку - розвивати бібліотечно-бібліографічні навички у дітей, виховувати інтерес до книги, краще пізнавати навколишній світ, вміти працювати з книгою. При проведенні бібліотечних уроків використовуємо найрізноманітніші форми та методи роботи: уроки-бесіди, ігрові форми, які включають елементи змагання, роблять уроки цікавими, конкурси, вікторини.
З учнями 2-х класів НВК № 1 та НВК № 2 були поведені бібліотечні уроки: "Як вибрати книгу в бібліотеці", "Порядок розміщення книг на полицях", "Звідки прийшла книжка?", "Як спілкуватися з книгою?". Під час уроків діти дізналися про довгий шлях створення книги з найдавніших часів до сьогодення, познайомилися з особливостями розміщення книг на полицях, навчилися самостійно вибирати книги у бібліотеці.
Діти пригадали прислів’я, приказки, читали вірші про книгу, з цікавістю та захопленням відгадували загадки. На завершення зустрічі другокласники закріпили знання про правила поводження з книгою. Учні дізналися, що Книга - це джерело знань. За допомогою книг можна потрапити в інший світ - фантазії, сміху, добра чи зла.
Бібліотека, книга – море знань,
Які в життя дорогу прокладають.
Читайте! Хай не буде дня

Без книги, що завжди на вас чекає.



Немає коментарів:

Дописати коментар