пʼятницю, 18 грудня 2015 р.

Зберегти пам'ять минулого

Минають роки, відлітають у вічність, змінюються покоління. З кожним роком віддаляються від нас події найстрашнішої війни ХХ століття – Другої світової.
Війна далека… Але пам'ять нетління і вічна. Чотири роки війна крокувала нашою землею, кожна мить ставала суворим випробуванням і для наших земляків, які своїми подвигами прославили нашу Вітчизну, на своїх плечах винесли весь тягар воєнних років.


Тема Великої Вітчизняної війни невичерпна, от і в цей грудневий день ветерани війни, діти війни, молодь міста, студенти, учні шкіл, всі небайдужі зібрались на презентацію книги "Їх не злякав "Вервольф".
Книга розкриває нові сторінки в історії підпільно-партизанської боротьби з німецько-фашистськими загарбниками на Вінниччині. Її автор Майя Максимівна Пірогова (Корнійчук) – дочка комісара Другої партизанської бригади, Максима Сергійовича Корнійчука.



Двадцятирічна наполеглива дослідницька праця автора вилилася у розповідь про мужність і саможертовну боротьбу, про справжній героїзм. Все своє життя Майя Максимівна присвятила відстоюванню та оприлюдненню повної правди подвигів її батька та сподвижників, сотень партизанів.
На зустрічі виступили співавтор книги журналіст Нагорний Юрій Павлович та Ніколєнко Ю.П. – племінник національного героя Вінниччини Івана Калашника.


Захід було підготовлено і проведено працівниками Немирівської центральної районної бібліотеки за ініціативою Ніколєнка Ю.П. та Шпортуна М.Ф.

Автор книги наголосила: "Для того, щоб країна рухалась вперед, ми повинні знати своє історичне минуле".


Немає коментарів:

Дописати коментар