пʼятницю, 28 листопада 2014 р.

Роль бібліотеки в системі інтелектуального та духовного збагачення дітей

Пріоритетним напрямом діяльності будь-якої бібліотеки сьогодні залишається просування і популяризація читання. Разом з тим сьогодні підвищується соціальна роль бібліотеки для дітей  як осередку інформації,  місця задоволення інтелектуальних і духовних потреб юних користувачів. З метою  надання методичної і практичної допомоги сільським  бібліотекарям в читальному залі Немирівської центральної районної бібліотеки було проведено семінар для сільських бібліотекарів "Роль бібліотеки в системі інтелектуального та духовного збагачення дітей".


На заході із доповіддю  по даній темі виступила завідуюча районною бібліотекою для дітей Семененко Г.П. 


З консультацією "Нетрадиційні форми роботи на допомогу інтелектуальному та духовному вихованню дітей" виступила  бібліотекар по обслуговуванню дітей старшого віку Дремлюга М.В. 


"Роль гуртка у формуванні і розвитку творчих здібностей дітей" висвітлила бібліограф РДБ Петрова Л.О.



Вміло поєднали теоретичні та практичні завдання у консультаціях  "Використання можливостей періодики в інтелектуальному розвитку дитини"- бібліотекар читального залу Семенько Л.А. та  "Бібліоіграшка, або як зробити бібліотеку цікавою" – бібліотекар абонементу 1-4 класів Гайдей О.Д. 



У рамках семінару бібліотекарі переглянули урок–реквієм "Схилімо голови в скорботі" підготовлений учасниками історико–краєзнавчого гуртка "Кліо". 


До уваги присутніх також були представлені презентації та відеофільм про найцікавіші виставки  та масові заходи районної бібліотеки для дітей. 

Немає коментарів:

Дописати коментар