четвер, 17 липня 2014 р.

Пора надій і пробудження суспільства


У житті кожного народу є події, які назавжди входять в його історію, свідомість, визначають його майбутню долю. 28 червня 1996 року, після дводобової практично безперервної роботи Верховна рада України прийняла Конституцію України – першу Конституцію незалежної української держави.
Цей день тоді ж було проголошено державним святом українського народу.  Прийняття Конституції було важливим кроком уперед у забезпеченні прав людини і громадянина в нашій країні, сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені.
Україна дійсно вистраждала цю Конституцію, яка поклала край тривалому стану конституційної невизначеності й державотворчих пошуків, стала символом досягнення певної стабільності й злагоди у державі та суспільстві.
На порядок денний знову висувається доречність конституційних змін. Проводиться всенародний референдум "За народну Конституцію" із затвердження нової редакції Конституції України. Одним з напрямків конституційних змін передбачено здійснення комплексної політичної реформи посилення місцевого самоврядування.
На виконання пункту 6 розпорядження голови обласної державної адміністрації  А. Олійника від 5.06.2014 р. № 289 "Про організацію проведення обговорення змін до Конституції України щодо децентралізації державної влади" в Немирівській центральній районній бібліотеці оформлено інформаційний стенд "Порядок там, де всім - один закон".


На якому розміщено порівняльний аналіз статей діючої Конституції України та статей проекту змін до Конституції України щодо децентралізації державної влади та звернення до користувачів бібліотеки з пропозицією долучитися до обговорення конституційних змін.
В читальній залі бібліотеки розгорнуто перегляд літератури "Конституція – Основний Закон України".


Немає коментарів:

Дописати коментар