четвер, 29 травня 2014 р.

Відчиняє двері казка

Казка…  Це цілий світ, у якому дитина живе, бореться, протиставляє злу свою добру волю. Народні казки були і залишаються чарівними провідниками мудрості та совісті, доброти й милосердя, віри і працелюбства. Вони безсмертні, бо в них живе сам народ.
29 травня в районній бібліотеці для дітей  було проведено бібліотечний урок " Відчиняє двері казка" з учнями 2-В (класовод Бондарчук Н.В.) та 2-Б (класовод Рябоконь Н.М.) класів НВК № 1. До уваги маленьких читачів бібліотекарі підготували перегляд книг: " Мандрівка у Країну казок". Яскраві, різноманітні книжечки з казками запрошували дітей познайомитися з ними.
Бібліограф дитячої книгозбірні Петрова Л.О. розповіла учням про казку, як вид художньої прози. Були проведені вікторини: "Упізнай казку", "Назви ім’я казкового персонажа", "З якої казки?".
Діти виймали пелюстки з "Ромашки", на яких були написані імена казкових персонажів. Завдання полягало в тому, щоб  їх доповнити.
Особливе захоплення у дітей викликала гра: "Чарівна торбинка". Другокласники діставали предмети з торбинки: рукавичку, золотий ключик, тарілочку, яйце та ін. і відгадували, кому з казкових персонажів цей предмет належить.
Бібліотекар абонементу молодших школярів Гайдей О.Д. зробила аналіз читання дітей і запросила їх на літні канікули до дитячої бібліотеки. Учні, які є активними читачами, отримали медалі "Хто багато читає, той багато знає".
Діти із задоволенням  читали книги та журнали за столиком на молодшому абонементі.


Немає коментарів:

Дописати коментар