середу, 12 березня 2014 р.

У Тараса–батька віщі заповіти. У життя з собою в серці пронесіть.


У березневі дні ми йдемо до Шевченка, щоб покласти до його пам’ятника чи портрета квіти, почитати його вірші, поспівати його пісні і цим висловити свою пошану Великому Кобзареві.
Немирівська центральна районна бібліотека спільно з районним будинком культури провели літературно-мистецьке свято: "У Тараса–батька віщі заповіти, у життя з собою в серці пронесіть", присвячений геніальному українському поету, художнику, борцю за волю народу Тарасу Григоровичу Шевченку, творчість якого знають і люблять усі народи світу.
Зі сцени лунали пісні, були представлені інсценівки.


Учні НВК № 2 читали вірші присвячені тарасу Шевченку. Десятикласники Гудима Є. та Кривонос М. прочитали вірш Ліни Костенко "Кобзарю". Аня Слюсарчук прочитала свій власний вірш присвячений славному сину України. Фокін С. – учень 7-А класу вірш Василя Берко "Прости нас Тарасе".


Передав свою любов до великого поета М.Ф. Денисенко у своїй новій книзі "Шевченко – історик-археолог", або Тарас Григорович на  Брацлавщині", яку презентував на загал учасників заходу. "Це кропітка, доволі серйозна та відповідальна краєзнавчо-просвітницька робота", - як сказав про свою книгу автор.


Минуло 200 років з дня народження Великого Кобзаря, але й нині його слово живе між нами.
Де б не були ми, бережім українську землю, шануймо рідне слово, пам’ятаймо заповіти Шевченка.

Немає коментарів:

Дописати коментар